Aitoja turkkilaisia makuja

Turkkilainen ruokaperinne on monivivahteista ja on saanut vaikutteita niin välimeren kuin lähi-idänkin keittiöistä. Muiden välimeren keittiöiden tapaan ruoka on oliiviöljyn, yrttien ja mausteiden ryydittämää. Terveellisiä kasviksia käytetään paljon ja lihaa haudutetaan uunissa pitkään ja hartaasti, jotta mausteiden, yrttien ja ruuan maku pääsee oikeuksiinsa. Punainen chili on Turkin kansallismauste ja sitä käytetään sen eri muodoissa monessa ruuassa.

Vieraanvaraiset turkkilaiset rakastavat ruokaa ja sen nauttimista ystävien seurassa. Ruuan laittoon käytetään aikaa ja ruoka tehdään sydämellä. Tätä periaatetta haluamme noudattaa myös Hagia Sofiassa; käytämme vain tuoreita raaka-aineita ja valmistamme kaiken käsin lavash leivästämme alkaen.

Tarjoamme perinteistä, tuoretta ja konstailematonta turkkilaista a la carte ruokaa, johon ainakin me olemme erityisen ihastuneita. Tarkoin valittujen aterioiden lisäksi listaamme täydentää turkkialiset puna- ja valkoviinit sekä aito turkkilainen kuohuviini ja monille tuttu Efes olut.

Tunnelmalliset tilat

Hagia Sofia sijaitsee tunnelmallisessa ja kauniissa Franzenin talossa Oulun tuomiokirkon kupeessa. Talossa voi aistia rakennuksen pitkän ja hienon historian ja olemme sisustaneet tilan perinteitä arvostaen ja kunnioittaen. Historia ulottuu jopa vuoteen 1649 saakka jolloin Franzenin talon tontti on merkitty kaupungin ensimmäisiin asemakarttoihin koulutalon paikaksi.

Franzenin talo paloi Oulun palossa vuonna 1822, mutta talon kiviseinät jäivät jäljelle. Nykyinen Franzenin talo rakennettiin vuonna 1829. Nykyistä pohjakerrosta, jossa sijaitsee tunnelmallinen kellarikabinetti käytettiin uudisrakentamisessa hyväksi. Tänäpäivänä talon suojelijana ja valvojana toimii museovirasto.

Ravintolan katutason kabinettiin mahtuu 10 henkeä. Kellarikabinettiin mahtuu 40 henkeä ja se soveltuu hyvin myös kokouskäyttöön sekä tilaisuuksien järjestämiseen.

Sydämmellisesti tervetuloa makumatkalle aidon turkkilaisen ruuan pariin!
Toivottaa Hagia Sofian väki