Yritys

tarina

Vuonna 2012 avasi ovensa Turkkilainen Ravintola Hagia Sofia, joka on ollut ylpeänä osa Oulun ruokakulttuuria Oulun keskustan tuntumassa Tuomiokirkon kupeessa historiallisessa Franzenin talossa. Tarinamme juontaa juurensa vuosisatojen taakse, entinen Istanbulissa sijaitseva kirkko (nykyinen moskeija) Hagia Sophia, tämän entisaikojen kirkon nimi kantoi mukanaan historiaa ja merkityksiä, ja niin syntyi myös ravintolamme nimi – kunnianosoitus perinteille ja yhteydelle menneeseen. Franzenin talon historiallinen ilmapiiri heijastuu jokaisessa yksityiskohdassa. Talon kulmassa kohoava Oulun tuomiokirkko luo arvokkaan taustan, joka inspiroi meitä päivittäin.

Turkkilaisen kulttuurin ja ruoan tuntemus sekä perinneruokien valmistaminen ovat meille sydämenasioita, joihin panostamme ravintolassamme päivittäin.

Turkkilainen ruokaperinne on monivivahteista ja saanut vaikutteita niin Välimeren kuin Lähi-idän keittiöistä. Muiden Välimeren keittiöiden tapaan ruoka on oliiviöljyn, yrttien ja mausteiden ryydittämää, mutta ruoat ovat harvoin tulisia. Terveellisiä kasviksia käytetään paljon ja lihaa haudutetaan uunissa pitkään ja hartaasti, jotta mausteiden, yrttien ja ruoan maku pääsee oikeuksiinsa. Turkkilainen ruoka on maukasta ja täyttävää. Vieraanvaraiset turkkilaiset rakastavat ruokaa ja sen nauttimista ystävien seurassa. Ruoanlaittoon käytetään aikaa ja ruoka valmistetaan rakkaudella. Tätä periaatetta haluamme noudattaa myös Hagia Sofiassa; käytämme vain tuoreita raaka-aineita ja valmistamme kaiken käsin lavash-leivästämme alkaen.

 

Toivotamme sinut ja seurueesi lämpimästi tervetulleeksi Hagia Sofiaan!

Tee pöytävaraus täältä ››

Scroll to Top