Yritys

Ravintola Hagia Sofia

Aitoja turkkilaisia makuja vuodesta 2012

Ravintola hagia sofia avasi ovensa Franzenin talossa 2012

Hagia Sofian toiminta on alkanut historiallisessa Franzenin talossa jo vuonna 2012. Siitä lähtien olemme haalineet perinteisiä reseptejä ja tarjonneet aitoja turkkilaisia makuja asiakkaillemme tunnelmallisessa ympäristössä.

Vuonna 2020 tapahtuneen omistajavaihdoksen myötä olemme aktiivisesti kehittäneet ravintolaamme nykyaikaiseen suuntaan. Meillä on yli 10 vuoden kokemus välimerellisen ravintolamaailman parissa. Turkkilaisen kulttuurin ja ruoan tuntemus sekä perinneruokien valmistaminen ovat meille sydämenasioita, joihin panostamme ravintolassamme päivittäin.

Turkkilainen ruokaperinne on monivivahteista ja saanut vaikutteita niin Välimeren kuin Lähi-idän keittiöistä. Muiden Välimeren keittiöiden tapaan ruoka on oliiviöljyn, yrttien ja mausteiden ryydittämää, mutta ruoat ovat harvoin tulisia. Terveellisiä kasviksia käytetään paljon ja lihaa haudutetaan uunissa pitkään ja hartaasti, jotta mausteiden, yrttien ja ruoan maku pääsee oikeuksiinsa. Turkkilainen ruoka on maukasta ja täyttävää. Vieraanvaraiset turkkilaiset rakastavat ruokaa ja sen nauttimista ystävien seurassa. Ruoanlaittoon käytetään aikaa ja ruoka valmistetaan rakkaudella. Tätä periaatetta haluamme noudattaa myös Hagia Sofiassa; käytämme vain tuoreita raaka-aineita ja valmistamme kaiken käsin lavash-leivästämme alkaen.

Toivotamme sinut ja seurueesi lämpimästi tervetulleeksi Hagia Sofiaan!

Tee pöytävaraus täältä ››

Tervetuloa nauttimaan Hagian Sofian aidosta turkkilaisesta tunnelmasta ja ruoasta!

Laskutustiedot yrityksille:

Verkkolaskuosoite (OVT) 003731953832
Operaattoritunnus 003721291126
Maventa Oy

Scroll to Top