Yritys

Ravintola Hagia Sofia

vuoDESTA 2012

Ravintola hagia sofia avataan Franzenin talossa


Turkkilainen ruokaperinne on monivivahteista ja on saanut vaikutteita niin välimeren kuin lähi-idänkin keittiöistä. Muiden välimeren keittiöiden tapaan ruoka on oliiviöljyn, yrttien ja mausteiden ryydittämää, mutta ruoat ovat harvoin tulisia. Terveellisiä kasviksia käytetään paljon ja lihaa haudutetaan uunissa pitkään ja hartaasti, jotta mausteiden, yrttien ja ruuan maku pääsee oikeuksiinsa. Turkkilainen ruoka on maukasta ja täyttävää. Vieraanvaraiset turkkilaiset rakastavat ruokaa ja sen nauttimista ystävien seurassa. Ruuan laittoon käytetään aikaa ja ruoka tehdään sydämellä. Tätä periaatetta haluamme noudattaa myös Hagia Sofiassa; käytämme vain tuoreita raaka-aineita ja valmistamme kaiken käsin lavash leivästämme alkaen.

Tervetuloa nauttimaan Hagian Sofian aidosta turkkilaisesta tunnelmasta ja ruoasta. 

Henkilökunta

Vuodesta 2020 lähtien ravintola omistajan vaihdoksen myötä olemme aktiivisesti kehittäneet ravintolaamme. Haluamme esitellä meidän henkilökunnan jotka tuovat teille elämyksiä ravintola maailmassa vuodesta toiseen.”

Jonna

Ravintoloitsija

Ravintola Hagia Sofian omistaja, Jonna

Aina iloinen ja asiakaslähtöinen Jonna nauttii ravintolan pyörittämisestä täydellä sydämellä.

Vuonna 2020 ravintolan omistajana aloittanut Jonna on päättäväisyydellään laittanut ravintolan uuteen uskoon.

Yli 10 vuoden kokemus välimerellisen ravintolamaailman parissa. Turkkilaisen kulttuurin ja ruoan tuntemus ovat Jonnan vahvuuksia.

Nauttii vapaa ajalla lenkkeilystä.

Palvelukielet: Suomi, Englanti, Turkki

Abdullah

Ravintolan sydän

 

Abdullah on ystävällinen ja aina valmis auttamaan. 

Nuoruutensa Abdullah on asunut maalla Adiyamanin kaupungissa. Pienestä pitäen on hän ollut mukana viljelemässä tuoreita turkissa kasvaneita vihanneksia. Abdullah huolehtiikin aina, että ravintolan raaka-aineet ovat valittu huolella. Esimerkkinä hän pystyy nopeasti erottamaan paprikan tulisuuden ilman maistamista.

Abdullah pyrkii tekemään käynnistäsi ikimuistoisen. Hän on työskennellyt ravintola alalla yli kahdeksan vuotta,  mm, kyproksella sekä toiminut ravintola-alan yrittäjänä.

Hänen intohimonsa ovat kalastus ja hän haaveilee omavaraisesta maatilasta.  

Palvelukielet: Turkki, Suomi

Tarek

KOKKI

Tarek tietää tiensä keittiössä. 

Hänellä on yli 20 vuoden kokemus ravintola-alalla työskentelystä. Tarek osaa erottaa laadukkaat raaka-aineet jo kaukaa.

Tarek on huumorimiehiä ja aina iloinen. 

Ruoka annokset ovat hiottu huippuunsa.

 

Palvelukieli: Suomi, Englanti, Arabia

 

Ayoop

kokki

Ayoop on saanut henkilökohtaiseksi perinnökseen huippukokin koulutuksen entiseltä omistajalta ennen turkkiin lähtöä. Hänen käsissään raaka-aineet tekevät taikojaan ja tuovat aina uusia makuelämyksiä asiakkailleen. Hän rakastaa omaa työtään ja on todella ahkera. Ayoop on todella omistautunut työlleen ja tekee kaiken alusta loppuun saadakseen annoksista huippuunsa hiottuja mestariteoksia.

 

 

Palvelukieli: Suomi, Arabia

 

Ahmed

kokin oikea käsi

Ahmed on Turkissa aiemmin toiminut yrittäjänä pitopalvelutoiminnassa isommassa mittakaavassa. Vuonna 1984 hän pyöritti leipomoa yli 10 vuotta ja onkin oppinut leipomisen salat. Vuonna 1994 hän aloitti pitopalvelun ja ravintolan veljensä kanssa turkissa joka pyörii edelleen. Todella kokenut Ahmed valvoo että keittiössä kaikki on valmiina isompiakin juhlia varten. Meidän tuoreet leivät ovatkin Ahmedin käden taideteoksia. Yrittäjäluontoinen ja rauhanläheinen Ahmed pitää huolta myös tilauksista ja raaka-aineiden hankinnoista jotta sinä voisit nauttia herkullisesta ruoasta. 

Palvelukieli: Suomi, Turkki, Venäjä

Vieritä ylös